27 april 2018
18:30

Timmernabbens IF

Referat: IFK Kåremo - Timmernabbens IF

Fredagskvällens derby mot Kåremo slutade med en härlig seger och 3 sköna poäng med hem till TIF. Vi vinner matchen med 4-2 och jag tycker det är en fullt rättvis seger som med bättre effektivitet kunde blivit betytdligt större.
Innan match pratade vi mycket om inställningen och att det skulle bli en hel del dueller och mycket kamp. Viktigt att vi skulle stå upp i dessa och se till att vara dem som ville mest och gå segrande ur dessa. Hög press, aggressivt försvarsspel, lite lägre risktagande i uppbyggnadfasen (beroende på underlaget), nyttja våra kanter och försöka få till mycket spelvändningar var instruktionerna till laget innan match. Spelmässigt visste vi inte riktigt hur planen skulle påverka men jag måste säga att Ekeberg var klart godkänd för denna tid på året. Självklart lite studsigt men annars en bra plan.
Vi börjar matchen lite trevande i vårt försvarsspel. Första 10-15 är jämna. Kåremo skapar nåt riktigt bra läge och lite halvlägen. Vi märker tidigt att det finns ytor på kanterna och kommer runt några gånger. Vi växer in i matchen mer och mer. Får stopp på Kåremos anfallsförsök på ett bättre sätt, vinner mer och mer dueller och börjar utsätta deras backlinje för allvarliga "hot". I 25.e minuten gör vi 1-0. Melker drar en frsipark lååååångt ifrån som målvakten inte har koll på utan den smiter in vid mv högra stolpe. Slumpartat men oerhört skönt att få ledningsmålet. Efter detta tar vi över matchen rejält. 2-0 kommer bara ett par minuter senare. Vi bygger upp på vä kanten hittar in centralt och en spelvändning ut till högerkanten där Mackan rundar sin ytterback, kommer ner till kortlinjen, inspel och Joel som tagit löpning på första stolpen trycker in tvåan. Vackert anfall med många fina ingredienser!! Vi fortästter nyttja kanterna på ett finfint sätt och kommer gång efter annan runt och skapar farligheter. Vi gör ett bra försvarspel över hela banan, vi vinner dueller och vinner boll och vi ser till att Kåremos backlinje får jobba hårt. Vi har lägen att göra fler mål i första men vi går nöjda in till pausvilan med en 2-0 ledning.
Andra halvlek börjar som den första slutade. Vi får tryck och skapar flera riktigt bra chanser men får ingen utdelning. 10 min in i andra får Kåremo frispark utanför straffområdet. Skottet touchar muren och ställer Micke och de har reducerat. Som tur är dröjer det inte mer än 5 min innan vi återigen utökar ledningen. Inlägg från höger som tar en spelare som Kåremo inte får undan riktigt. Bollen går i en hög båge och i kamp med motståndare och mv? når August högst och nickar in 3-1. Vi behåller försprånget i ca 1min innan Kåremo reducerar igen. En olycklig bjudning från oss som friställer Kåremospelare som reducerar till 3-2. Nu har vi en period där Kåremo får mer att säga till om. Det blir lite stressat och de har en halvchanser till kvittering. Vi reder ut detta och i 81:a minuten gör August sitt andra för kvällen och vi har 4-2. Efter det har vi koll på läget. Det blir inga fler mål utan vi vinner med 4-2, tar med oss en fin prestation och tre poäng med oss från Ekeberg.
Det finns många fina saker att ta med sig från denna match vilket vi ska göra. Nu tränar vi söndag kväll sen är det ny match på tisdag 1/5. Hemmamatch mot favorittippade Västervik. Matchen börjar klockan 14.00 på Tillingevallen, hoppas vi syns då.